από ανάγκη


Μερικές φορές κάποια πράγματα σε κρατάνε πίσω. Άλλοτε για πολύ και άλλοτε για λίγο. Μερικές φορές δεν είναι στο χέρι σου να τα αφήσεις, αλλά σίγουρα είναι στο χέρι σου να προχωρήσεις.   



Δεν ξέρω πως μπορεί να ορίσει κανείς την ανάγκη. Ανάγκη από τι; Από λέξεις; Από αλήθειες; Από ψέμματα; Από επικοινωνία; Αγκαλιές; Φιλιά; Ανάγκη για φίλους; Ανάγκη να φωνάξεις; Να θυμώσεις; Να εκτονωθείς; Να μιλήσεις; Να μείνεις μόνος; Ανάγκη να αγαπήσεις; Να αγαπηθείς;

  Νομίζω πως ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Την ορίζει διαφορετικά. Εξάλλου τις ανάγκες τις καθορίζουν και οι καταστάσεις.. Τι κοινό όμως μπορεί να έχει η ανάγκη με την υποχρέωση και πως μπορεί ο άλλος να θέσει όρια σε αυτά που πρέπει να πάρει από σένα και σε αυτά που πρέπει να δώσει σε σένα.; Αναγκάζεσαι να μείνεις σε μια κατάσταση επειδή είσαι υποχρεωμένος να μείνεις; Αναγκάζεσαι να παραμείνεις "καθηλωμένος" επειδή δεν ξέρεις πως να χειριστείς τα πράγματα ή μήπως φοβάσαι πως λύνοντας τα θα χάσεις ότι σου απέμεινε;

 "Κάθε πρόβλημα που λύνεται δημιουργεί δυο νέα προβλήματα, και ο καλύτερος τρόπος για μια ευτυχισμένη ζωή είναι να μη λύνεις περισσότερα προβλήματα από όσα χρειάζεται να λύσεις." Αυτό που έμαθα σήμερα είναι πως αφήνοντας τα πράγματα να κυλάνε με τον τρόπο που αυτά θέλουν, ίσως η ζωή μας γινόταν πιο εύκολη. Κανείς δε μπορεί να την ελέγξει, ούτε να την κατευθύνει. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι για τους άλλους, είναι δύσκολο να σκέφτεσαι τους άλλους."Φιλία σημαίνει να μοιράζεσαι ιδέες, σκέψεις, ανάγκες, αισθήματα, όνειρα, αξίες, χρόνο, αντικείμενα.") Αν κάποιο από αυτά αφαιρεθεί από την ζυγαριά, χάνεται η ισορροπία. Και τότε είναι που πρέπει να παλέψεις.

  Μερικές φορές κάποια πράγματα σε κρατάνε πίσω. Άλλοτε για πολύ και άλλοτε για λίγο. Μερικές φορές δεν είναι στο χέρι σου να τα αφήσεις, αλλά σίγουρα είναι στο χέρι σου να προχωρήσεις.



http://www.youtube.com/watch?v=W8FzIIkHfy0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου