από αδιαφορία ή εγωισμό;



είναι πολλά τα γεγονότα. πασχίζω όμως να καταλάβω τι σας κάνει να φέρεστε μερικές φορές ανάλογα. τι σας οδηγεί στο να έχετε αυτή την στάση. το κάνετε απο αδιαφορία; ή απο εγωισμό; είστε κάποιοι που σας αρέσουν τα παρακάλια. άλλοι που το διασκεδάζετε και άλλοι που απλα αδιαφορείτε. λάθος στάση. λάθος χειρισμός. ένα αποτέλεσμα. απομακρυνόμαστε. δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να αφήνεσαι, να δίνεις και να αδιαφορούν. 
σας δικαιολογώ όμως κάποιους. πίσω απο την αυτοϊκανοποίηση και την αδιαφορία σας κρύβεται ένας άκρατος εγωισμός. ένα χάρισμα εύκολο να το αποκτήσεις. αρκεί να αγαπάς τον εαυτό σου. μόνο. ως πότε όμως θα δικαιολογούμε τους πάντες; 
σίγουρα αυτές οι δύο έννοιες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο συνδέονται άρρητα. σίγουρα ένας εγωιστής δεν μισεί. δεν μπορεί κάποιος να μισεί κάποιον που κάποτε έλεγε πως αγαπούσε. το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος, αλλα η αδιαφορία. η αδιαφορία για ότι μπορει να στερήσει απο αυτούς και να δώσει σε σένα. η αδιαφορία για το ότι σε κάνει χαρούμενο και σε κάνει να ελπίζεις. μόνο αυτό. 
” Ο εγωισμός πρέπει πάντα να συγχωρείται, ξέρετε, επειδή δεν υπάρχει ελπίδα θεραπείας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου